Geschiedenis

Het begon allemaal in 1992 toen een groep vrienden, die allemaal dansles volgden, wel iets meer wilden dan gewoon rond de vloer dansen. Zij hadden vernomen dat er zoiets bestond als formatie dansen en dat zagen zij ook wel zitten. Zij zochten en vonden een gemotiveerde dansleraar die bereid was hen de geheimen van het formatie dansen bij te brengen.

Als snel bleek dat zowel dansers als leraars ambitieus waren en echt wel een stapje verder wilden gaan, namelijk optreden in echte Ballroom-danskledij. Dat kost echter centjes. En die waren er niet! Om zelfbedruipend te zijn, moest er een VZW opgericht worden, dit om de nodige fondsen te verwerven en te beheren. Dat gebeurde op 19 februari 1992. Deze VZW kreeg de welluidende naam: LICHTAARTS BALLROOM FORMATION TEAM, afgekort tot Libalforte.

Hun eerste optreden vond plaats op 31 augustus 1992 in Buggenhout. Al snel bleek dat de ambities van deze VZW de moederclub ontgroeiden en in 1993 werd dan ook gestart met het geven van danslessen aan cursisten. De eerste opendeurdag was op 10 september 1993 en een nieuwe dansclub was geboren.

In 1992 gestart als een groepje vrienden die eens graag wilden optreden, is onze club geworden wat ze nu is, een actieve en dynamische club met ongeveer 280 leden. Vele kwamen en gingen. Op meer dan 20 jaar tijd durft er immers al wat veranderen in een (jong) mensenleven. Maar het leraarskoppel André en Nicole De Cnodder staan er nog (bijna) elke dag.

Dancing is like dreaming with your feet!