Winteruitstap

Zaterdag 07 maart 2020

Op zaterdag 07 maart zal onze volgende winteruitstap plaatsvinden. We willen dit jaar een bezoek brengen aan de Be-Mine in Beringen (als er voldoende inschrijvingen zijn).

Om 10 uur komen we samen aan het toeristisch onthaal op de site van be-mine. We worden door een gids rondgeleid door het historisch industrieel erfgoed van de mijn en worden ondergedompeld in het leven van de mijnwerker.
’s Middags kunnen we samen gaan eten in één van de brasseries op de mijnsite.
Na de middag maken we een uitgestippelde wandeling van 4,5 km in ‘De cité’. Er zijn ook andere activiteiten mogelijk want op de mijnsite is er heel wat te doen. Er is een klimcentrum, een duikcentrum, een Sportoase, een shoppingboulevard en er zijn heel wat andere aangeduide wandelparcours met onder meer de terril-wandeling.
Voor kinderen zijn er ook boeiende activiteiten zoals de avonturenberg, …

————————————————————————————-

Als winteruitstap worden verschillende soorten van activiteiten georganiseerd naargelang de inspiratie, de vraag en het beschikbare aanbod. Een greep uit het recente verleden:

  • Winterwandeling met versnaperingen onderweg om de koude bestrijden en een hartige hap bij aankomst.
  • Stadsbezoeken: Antwerpen, Diest, Mechelen, …
  • Uitstap naar Champagnestreek
  • Uitstap naar Flanders Fields
  • Bezoek kerstmarkt (Düsseldorf, Monschau, …)
  •  …

Merk op dat er soms ook een bezoek aan een kerstmarkt wordt georganiseerd. Als dat het geval is, telt dit kerstmarkt-bezoek in principe als  de winteruitstap.

Bekijk hier de foto’s

Dancing is like dreaming with your feet!